Omgeving

Laat u inspireren in Nieuwpoort en omgeving

Op zoek naar de perfecte locatie voor een interessante vergadering, een inspirerende teambuildingactiviteit of een ontspannende incentive? Dan hoeft u niet langer te zoeken: Nieuwpoort is de ideale plek om uw medewerkers en klanten in de watten te leggen.

De ideale mix van natuur & cultuur

Uiteraard vinden natuurliefhebbers hun gading in deze stad op en rond het water. De zee en het strand zijn nooit veraf. Breng zeker ook een bezoekje aan de Robert Orlentpromenade, waar u kunt wandelen en fietsen langs de oever van de IJzermonding. In het gelijknamige natuurreservaat kunt u terecht om vogels en zeehonden te spotten.

Als u houdt van een vleugje cultuur en geschiedenis is de oude stad met middeleeuwse architectuur zeker een bezoekje waard. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij Westfront, de Duvetorre, de Stadshalle en het Vissersmonument. In Nieuwpoort en omgeving vindt u trouwens heel wat sporen terug van het oorlogsverleden, onder meer aan het sluizencomplex De Ganzenpoot, het Belgisch Militair Kerkhof in Ramskapelle, het Engels Militair Kerkhof in Sint-Joris en het bezoekerscentrum Westfront.

Voor shopaholics zijn de Albert I-laan of de Lombardsijdestraat in Nieuwpoort-Bad de perfecte plek om te kuieren en misschien wel een leuk kledingstuk op de kop te tikken. Ze kunnen gerust de vergelijking aan met bekende shoppingstraten in vaak grotere steden in het buitenland. En als u het liever wat rustiger houdt, zullen de centrumstraten in Nieuwpoort-stad u zeker bevallen.

In Nieuwpoort en omgeving vindt u trouwens heel wat sporen terug van het oorlogsverleden, onder meer aan het sluizencomplex De Ganzenpoot, het Belgisch Militair Kerkhof in Ramskapelle, het Engels Militair Kerkhof in Sint-Joris en het bezoekerscentrum Westfront.

Nieuwpoort voor foodies

Ook foodies vinden in Nieuwpoort-stad hun ‘goesting’. Het zal moeilijk kiezen zijn tussen de verschillende gastronomische restaurants met een plekje in de Michelin- en/of de Gault & Milliau-gids. Op de kaai zijn er naast de gezellige visrestaurants trouwens heel wat visdelicatessenzaken te vinden.

Houdt u meer van actie? Aan de rechteroever van de IJzer bevindt zich een waterspaarbekken met een breed aanbod aan waterrecreatie, ideaal voor een teambuilding op het water. Ook op zee zijn de opties eindeloos: wavecarten, zeilen, jetskiën, kajakken, raften, surfen, suppen,… Voor een actieve teambuildingactiviteit bent u hier zeker aan het juiste adres.

Kortom, Nieuwpoort biedt alles voor de perfecte incentive!